16 juni 2017

Sectorindeling uitzendbedrijven

 

Vanaf 18 mei 2017 is het voor uitzendbedrijven en payrollbedrijven verplicht om ingedeeld te worden in sector 52. Voorheen was het mogelijk dat deze bedrijven ingedeeld werden in de sector waarin zij actief waren, bijvoorbeeld Horeca of Transport.

Lees verder

13 juni 2017

Aftrek hypotheekrente geen keuze, maar verplichting

Heb je een eigenwoningschuld dan moet je de door jou betaalde hypotheekrente in aftrek brengen in je aangifte inkomstenbelasting. Deze aftrek van hypotheekrente is geen keuze, maar een verplichting.

Lees verder

24 mei 2017

Herziening btw op kostbare diensten

Op 1 april 2005 werd het voorstel tot Wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 in verband met de aanpak van constructies met betrekking tot (on)roerende zaken bij de Tweede Kamer ingediend. Omdat er inmiddels jurisprudentie is waarmee constructies in de btw kunnen worden aangepakt met het leerstuk ‘misbruik van recht’, kwam het wetsvoorstel in de ijskast terecht.

Lees verder

24 maart 2017

Joost zoekt nieuwe collega’s!

Wil jij werken bij de vooruitstrevendste accountant? Klanten voorzien van informatie waar ze écht wat aan hebben en dit bereiken door met de meest moderne software te werken? Dan is Joost, dé accountant van de toekomst, misschien wel op zoek naar jou!

Lees verder

21 februari 2017

Eerste editie WEA Bulletin 2017

De eerste editie van het WEA Bulletin is weer uit, lees het bulletin hier.

2 december 2016

Demo avond: Begroten

Joost, de online accountant, laat op 13 en 20 december zien hoe je anno 2016 sneller, efficiënter en goedkoper kunt begroten en boekhouden dan ooit tevoren.

Lees verder

27 oktober 2016

Digitaal deponeren jaarrekening

Als je jaarlijks een uittreksel van je jaarrekening bij de Kamer van Koophandel dient te deponeren, heb je recentelijk (of ontvang je binnenkort) bericht van de Kamer van Koophandel ontvangen met als onderwerp “digitaal deponeren jaarrekening”.

 

Lees verder

19 september 2016

Vooruitblik Prinsjesdag 2016

Op Prinsjesdag zal het Belastingplan 2017 gepresenteerd worden, daarin worden naar verwachting onder andere de volgende maatregelen aangekondigd.

Lees verder

19 augustus 2016

Kostenaftrek voor werkruimte in huurwoning

Nogal wat mkb-ondernemers maken voor hun bedrijf gebruik van een werkruimte thuis. Bijvoorbeeld om goederen op te slaan of de administratie bij te houden. Betreft het een huurwoning, dan kan een IB-ondernemer hiervoor onder voorwaarden kosten in aftrek brengen van zijn winst. Dit is onlangs door de Hoge Raad in een arrest bepaald.

Lees verder

18 juli 2016

Auto van de zaak vanaf 1 januari 2017

Vanaf volgend jaar – dus per 1 januari 2017 – verandert er van alles in de BPM, de MRB en voor de bijtelling van de auto van de zaak. De belangrijkste wijzigingen in de autobelastingen vanaf 2017 – recent stemde de Eerste Kamer ook in met de autoplannen van het kabinet – zijn de volgende:

Lees verder
Wil jij de Joost online portal met persoonlijke service?Vraag direct een demo aan