11 augustus 2017

Controleer de factuur van je leverancier

Factuureisen
Een factuur moet volgens de wet aan verschillende eisen voldoen. Voldoet een inkoopfactuur niet aan deze eisen, dan loop je het risico dat de Belastingdienst jouw aftrek weigert. Controleer daarom of de factuur aan de eisen voldoet.

Lees verder

28 juli 2017

Handhaving wet DBA opnieuw opgeschort

Op 1 juni 2017 heeft de staatssecretaris van Financiën gepubliceerd dat de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) is verlengd tot in elk geval 1 juli 2018. Als reden voor de opschorting van de handhaving geeft de staatssecretaris aan dat het van een nieuw kabinet afhankelijk is, welke keuzes met betrekking tot de Wet DBA worden gemaakt. Bedrijven moeten daarna ook nog eens genoeg tijd hebben om op de aangepaste wetgeving te anticiperen.
Lees verder

21 juli 2017

Let op! Valse telefoontjes Belastingdienst

Recent zijn enkele cliënten telefonisch benaderd door iemand die aangaf een medewerker van de Belastingdienst te zijn. Hierbij is zelfs gebruik gemaakt van de naam van een medewerker van de Belastingdienst. De persoon dringt tijdens het telefoongesprek aan op betaling van een btw-schuld op het bekende rekeningnummer van de Belastingdienst. Het mogelijke doel is, om als je ingelogd bent om de betaling te voldoen, je gegevens te achterhalen.

Lees verder

27 juni 2017

60 maanden termijn verlaagd bijtellingspercentage auto van de zaak

Vanaf 1 juli 2017 ontstaat voor het eerst de situatie dat het verlaagde bijtellingspercentage voor de auto van de zaak komt te vervallen. Voor auto’s met een datum eerste tenaamstelling op of na 1 januari 2012 geldt dat het verlaagde bijtellingspercentage van 0%, 4%, 7%, 15% of 18% na een termijn van 60 maanden komt te vervallen. Let op, het gaat dus niet om de datum waarop de auto aan de berijder ter beschikking is gesteld, maar om de datum van eerste toelating van de auto.

Lees verder

16 juni 2017

Sectorindeling uitzendbedrijven

 

Vanaf 18 mei 2017 is het voor uitzendbedrijven en payrollbedrijven verplicht om ingedeeld te worden in sector 52. Voorheen was het mogelijk dat deze bedrijven ingedeeld werden in de sector waarin zij actief waren, bijvoorbeeld Horeca of Transport.

Lees verder

13 juni 2017

Aftrek hypotheekrente geen keuze, maar verplichting

Heb je een eigenwoningschuld dan moet je de door jou betaalde hypotheekrente in aftrek brengen in je aangifte inkomstenbelasting. Deze aftrek van hypotheekrente is geen keuze, maar een verplichting.

Lees verder

24 mei 2017

Herziening btw op kostbare diensten

Op 1 april 2005 werd het voorstel tot Wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 in verband met de aanpak van constructies met betrekking tot (on)roerende zaken bij de Tweede Kamer ingediend. Omdat er inmiddels jurisprudentie is waarmee constructies in de btw kunnen worden aangepakt met het leerstuk ‘misbruik van recht’, kwam het wetsvoorstel in de ijskast terecht.

Lees verder

24 maart 2017

Joost zoekt nieuwe collega’s!

Wil jij werken bij de vooruitstrevendste accountant? Klanten voorzien van informatie waar ze écht wat aan hebben en dit bereiken door met de meest moderne software te werken? Dan is Joost, dé accountant van de toekomst, misschien wel op zoek naar jou!

Lees verder

21 februari 2017

Eerste editie WEA Bulletin 2017

De eerste editie van het WEA Bulletin is weer uit, lees het bulletin hier.

2 december 2016

Demo avond: Begroten

Joost, de online accountant, laat op 13 en 20 december zien hoe je anno 2016 sneller, efficiënter en goedkoper kunt begroten en boekhouden dan ooit tevoren.

Lees verder
Wil jij de Joost online portal met persoonlijke service?Vraag direct een demo aan